Beült egy idegen autóba, és nem akart kiszállni

Rendőrség

A debreceni rendőrök őrizetbe vették a román állampolgárságú férfit.
Egy állampolgár telefonon tett bejelentést 2014. december 27-én 22 óra körüli időben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletére arról, hogy Debrecen, Kassai úton egy parkolóba a bejelentő gépjárművébe beugrott egy férfi, magára zárta a gépkocsit és nem akart kiszállni. Az ismeretlen férfit a helyszínen visszatartották a gépkocsival érkezők, míg a járőrök odaértek. A rendőrök igazoltatták a 24 éves férfit, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogtak és előállítottak a Debreceni Rendőrkapitányságra.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki M. Zsoltot, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondta, hogy egy rendezvényre érkezett Debrecenbe, ahonnan távozott és út közben a parkolóban egy nyitott állapotú személygépkocsit keresett, így szállt be a bejelentő kocsijába, majd annak ajtaját magára zárta. A tulajdonos mikor észrevette a terheltet a kocsijában ki akarta azt nyitni, amit a román állampolgár nem engedett, visszahúzta a kocsiajtót és eközben megrongálta a kárpitot.

A Debreceni Rendőrkapitányság a férfi ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.