Fokozott rendőri jelenlét a Debrecen környéki tanyákon

Rendőrség

Az igazi hideg idő beköszöntével különösen fontos a külterületeken élőkre való nagyobb odafigyelés. A rendőrök 2014. december 31-én a társszervekkel közösen ismét ellenőrzéseket tartottak a külterületeken.

Megyeszerte kiemelt figyelmet fordí­tanak a hajdú-bihari rendőrök, a nehezen megközelíthető külterületeken, tanyákon élőkre – különösen az idős, egyedül élő emberekre –, akik a hideg időben fokozott veszélynek vannak kitéve.

A rendőrök folyamatosan és visszatérően ellenőrzik azokat a külterületi helyeket, ahol egyedülálló, vagy idős emberek élnek. A rendőrök azt vizsgálják, hogy az ott élők biztonsdággal el tudják e látni magukat és koruk, egészségi állapotuk, vagy vagyoni helyzetük miatt megfelelően be tudják-e fűteni a lakásukat.
A rendőrök az ellenőrzések során arról érdeklődnek az ott lakóktól, hogy van-e bármire szükségük, rendelkeznek-e megfelelő mennyiségű tüzelővel és ismerik-e a központi segélyhívó számokat.

Amennyiben az ellenőrzések során a rendőrök segítséget igénylő személlyel találkoznak, akkor megteszik a velük kapcsolatban álló helyi önkormányzat, szociális ellátást biztosító intézmények felé a szükséges jelzéseket.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a hideg időjárásra tekintettel kéri a lakosságot, hogy amennyiben hideg, fűtetlen lakásban élő, beteg, idős, vagy egyéb okból segítségre szoruló személyről tudnak, vagy olyanról, aki más körülmények miatt nem tudja lakása fűthetőségét megoldani, hívják a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, illetve szükség esetén értesítsék a mentőszolgálatot a 104-es telefonszámon.
Tegyünk közösen azért, hogy senki ne legyen a hideg idő áldozata!