Hamis pénzt akart beváltani

Rendőrség
A hajdúnánási rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy 19 éves fiút, aki a gyanú szerint hamis lengyel fizető eszközt akart beváltani az egyik helyi pénzintézetben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 5-én 13 óra 30 perckor az egyik hajdúnánási pénzintézetbe bement egy fiú, aki a pénztárban lengyel valutát akart beváltani.

A pénztáros a bankjegyek leellenőrzése után közölte a fiúval, hogy a pénz vélelmezhetően hamis, melyet követően az ismeretlen fiú a pénzzel együtt sietősen távozott a bankból. Ezután a fiú elment egy közeli pénzváltóhoz, ahol kihasználta az alkalmazott figyelmetlenségét és beváltotta a hamis bankjegyeket.

Az esetről a pénzintézet biztonsági őre telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A bejelentés után a helyszínre érkező rendőrök megállapították a tettes személyazonosságát és forró nyomon indultak felkutatására.

A rendőrök a beszerzett információkat követően leellenőrizték a környező utcákat, majd a Köztársaság téren figyelmesek lettek a kapott személyleírásnak megfelelő fiatal fiúra, akit elfogtak és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra.

A nyomozók V. Richárdot gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2014. december 31-én már beváltott a pénzintézetben két hamis lengyel bankjegyet, melyek címlete és sorozatszáma megegyezett a többi hamis valutáéval, amit a nyomozóhatóság lefoglalt. A 19 éves helyi lakos kihallgatása során beismerő vallomást tett.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság pénzhamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – bűnügyi őrizetbe vétele mellett – folytatja a nyomozást a terheltet szemben. A nyomozóhatóság előterjesztést tett V. Richárd előzetes letartóztatásának indítványozására.