A biztonsági őr tartóztatta fel a debreceni tolvajt

Rendőrség
A rendőrök Debrecenben elfogtak egy 42 éves férfit, aki a gyanú szerint alkoholszondát lopott.

Egy férfi 2015. január 18-án 13 óra 15 perc körüli időben bement az egyik Debrecen, Csapó utcai elektronikai üzletbe, ahol eltávolította az áruvédelmi eszközt egy termékről, amit a ruházatába rejtett és az áruházból fizetés nélkül sietősen távozott.

A biztonsági őr észrevette a gyanúsan viselkedő férfit, akit visszatartott és a lopásról telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét. A bejelentést követően a helyszínre érkező járőrök a 42 éves férfit elfogták és előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, mivel a helyi lakos a gyanú szerint egy elektromos alkoholszondát akart eltulajdonítani a boltból.

A nyomozók M. Józsefet gyanúsítottként kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte. A terhelt a rendőröknek elmondta, hogy csak az alkoholszintjére volt kíváncsi, ezért fújta meg a szondát az üzletben, majd mivel megtetszett neki a készülék, ezért úgy gondolta, hogy azt magával viszi.

A Debreceni Rendőrkapitányság M. Józseffel szemben – szabadlábon hagyása mellett – lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.