Serpenyővel rabolta ki a 17 éves fiút

Rendőrség

A rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki a gyanú szerint Debrecenben kirabolta áldozatát.Egy 17 éves fiú sétált 2015. január 22-én 18 óra 20 perc körüli időben Debrecen, Hunyadi utcában, amikor egy ismeretlen férfi hátulról lefogta és a fejéről lerántotta a fejhallgatóját. A fiatal fiú megfordult, megfogta a fejhallgatója vezetékét és dulakodni kezdett a férfival, aki a kezében lévő serpenyővel megfenyegette őt. A sértett kiütötte támadója kezéből a serpenyőt, azonban eközben a fejhallgató kábele elszakadt. A tettes a fejhallgatót a táskájába tette, majd felvette a serpenyőt is a földről és a helyszínről elmenekült.

Az áldozat követni kezdte támadóját miközben telefonon bejelentést tett a rendőrség központi segélyhívószámán a sérelmére történtekről. A helyszínre irányított járőröknek a Péterfia utcában a fiú megmutatta, hogy az ismeretlen férfi melyik közeli épületbe futott be.
A rendőrök a 33 éves utcán élő férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók N. Gyulát gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.
A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a terhelttel szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.