7 év börtönbüntetés emberölés kísérlete miatt

Ország Rendőrség

A Kecskeméti Törvényszék 7 év börtönre és 5 év kiutasításra ítélte azt az olasz állampolgár vádlottat, akit emberölés kísérletével és garázdaság bűntettével vádol a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség.

Az ítélet lényege szerint az olasz állampolgár I.r. vádlott 2018. november 4. napján egy kecskeméti szórakozóhelyen összeszólalkozott egy férfivel, akit megütött, majd megrúgni és megtaposni próbált. Emiatt a biztonsági szolgálat az épület elé kísérte. Az I.r vádlott ekkor a gépkocsijához ment, amiből magához vett egy kést. Időközben a szórakozóhely előtt dulakodás alakult ki olasz és magyar állampolgárok között (ennek az eseménysornak a II.r. vádlott is tevőleges részese volt). Eszt észlelte az I.r. vádlott, aki az ügy sértettét -dulakodás közben – nyakon szúrta, majd a helyszínről távozott. A kés az eljárás során nem került elő. A sértett életveszélyes sérülést szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvisi beavatkozás mentette meg.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője enyhítésért, illetőleg emberölés kísérlete helyett életveszélyt okozó testi sértés megállapítása és a kiutasítás mellőzése érdekében fellebbezett. A Főügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges jogorvoslat bejelentésére.

A vádlott letartóztatását a Törvényszék fenntartotta. A bejelentett fellebbezésekről a Szegedi Ítélőtábla dönt majd.

 

birosag.hu