Embercsempészt és migránsokat fogtak el a rendőrök

Rendőrség

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba kilenc migráns Alsószentmárton térségében. Egy, a helyszín közelében ellenőrzött lengyel honosságú személygépkocsi vezetőjével kapcsolatban felmerült az embercsempészés gyanúja – jelentette a police.hu

A rendőrök 2020. május 21-én 4 óra 55 perckor kilenc illegális migránst tartóztattak fel Alsószentmárton térségében. A férfiakból álló csoport tagjai szír állampolgároknak vallották magukat. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

A helyszín közelében egy lengyel honosságú gépkocsit is ellenőriztek a rendőrök, amellyel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy migránsok továbbszállításához köthető. A gépkocsit vezető 22 éves ukrán férfi nem tudott észszerű magyarázatot adni arra, hogy miért tartózkodik Magyarországon.

A rendőrök a gépjárművet lefoglalták, majd a sofőrt előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés elkövetése miatt indítottak ellene büntetőeljárást.

Kihallgatása folyamatban van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.