Gyorshajtókat szűrtek ki a forgalomból

Rendőrség

A Komlói Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 20-án sebességellenőrzést tartottak a 6-os számú főúton, a mecseknádasdi szerpentinen- írta a police.hu

Az ellenőrzések célja elsősorban a közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése volt. A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. Az ellenőrzés ideje alatt 342 elhaladó járműből 91 esetben rögzített a készülék sebességtúllépést, azaz a járművezetők 26 %-a követett el jogsértést.

A rendőrök a gyorshajtáson tetten ért sofőröknél a helyszínen 10 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot, 25 esetben pedig helyszíni bírságot. A jogsértők közül egyre többen élnek a bírság helyszíni elektronikus befizetésének lehetőségével, ez alkalommal 13 esetben fizették ki ilyen módon a kiszabott bírságot a járművezetők.

A rendőrség célja nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában. A gyorshajtó járművezetők nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyeztetik!

Kérjük a járművezetőket, minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat,