Emberölés a munkásszálláson, szíven szúrta ismerősét Pécsett

Rendőrség

A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja azt a férfit, aki tavaly októberben szíven szúrta ismerősét Pécsett.

A vádirat szerint a férfi tavaly augusztusban költözött a város szélén lévő, munkásszállóként üzemelő épületbe, ahol a későbbi sértett is lakott. A két férfi kezdetben jó kapcsolatban volt egymással, együtt jártak szórakozni, barátságuk azonban meglazult, miután a vádlotthoz költözött a barátnője.

2020. október 31-én, az esti órákban a vádlott a barátnőjével és egy közös ismerősükkel italozott a munkásszállás egyik szobájában, amikor megérkezett a sértett. Őt a vádlott elküldte, a sértett el is ment a szobából, azonban a vádlott követte őt.

A két férfi között szóváltás alakult ki, a vádlott többször megütötte a sértettet, majd edényeket, tányérokat vágott hozzá. Ezután felvett az asztalról egy több, mint 20 cm pengehosszúságú kést és nagy erővel szívtájékon szúrta áldozatát.

Ezután a vádlott a helyszínt elhagyta, őt a rendőrök másnap állították elő.

A sértett a szúrás következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen meghalt, életét még azonnal érkező szakszerű orvosi segítség sem mentette volna meg.

Az elkövető cselekményét a törvény öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük