Nemlétező elektronikai termékekkel kereskedett egy pécsi nő

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki magát egy telefonos szolgáltató cég alkalmazottjának kiadva csalt ki pénzt a sértettektől.

A vád szerint a vádlott 2019. február és 2020 áprilisa közötti időszakban magát egy telefonos szolgáltató cég alkalmazottjának adta ki. Ennek során elektronikai termékek kedvezményes áron történő megvásárlására tett ajánlatot az ismeretségi körében, majd az ajánlatot elfogadó sértettektől különböző pénzösszegeket vett át az általa kínált és a sértettek által kiválasztott termékek vételára fejében.

A nő ténylegesen nem állt a szolgáltató cég alkalmazásában, az általa kínált termékekkel sem az ajánlattételkor, sem a későbbiekben nem rendelkezett, azokat nem tudta a szerződő felek részére átadni.

A nő egy év alatt 21 sértettet tévesztett meg, akiknek különböző elektronikai termékeket, így különösen televíziót, mobiltelefont, laptopot ajánlott kedvezményes áron.

A sértettek 25.000 – 350.000 forintig terjedő összeget adtak át a csaló nőnek, aki az egy év alatt közel 3 millió forint jogtalan haszonra tett szert.

A vádlott cselekménye 21 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, melyek közül a legsúlyosabb büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.

Kép: illusztráció.