Emberölés gyanúja miatt tartóztattak le egy sásdi és egy komlói nőt

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2021. október 25-én elrendelte egy sásdi és egy komlói nő letartóztatását egy hónapra előre kitervelten és a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a sásdi nő 2021. év október hónap folyamán ápolta a komlói gyanúsított anyósát, az özvegy sértettet annak komlói lakásában.

A komlói nő a másik gyanúsított előtt célzott arra, hogy a nagybeteg hozzátartozó ápolásával való terheket milyen nehezen viseli és ezt már nem sokáig bírja.

A sásdi nő közölte vele, hogy rendelkezik olyan „gyógyszerrel”, melynek segítségével a sértett halála a természetes időpontnál jóval előbb is bekövetkezik. A komlói gyanúsított nő ezt az ajánlatot elfogadva megbízta a másik gyanúsítottat, hogy hozzon erre a célra a rendelkezésére álló zöld tablettákból és ennek megfelelően 2021. október 11. napját követően ez a gyanúsított az általa hozott anyagból rendszeresen adott az ápolása alatt álló sértettnek. A sértett állapota ezt követően rohamosan rosszabbodott, majd 2021. október 21. napján az ápolás helyszínén elhalálozott, halálát gyógyszermérgezés okozta.

A sásdi gyanúsított nő e cselekménnyel összefüggésben azzal fenyegette meg a komlói nőt, hogy amennyiben az nem fizet neki 3.000.000 forintot, akkor a sértett halálával kapcsolatosan rá terhelő információkat fog a családja tudomására hozni. A komlói gyanúsított nő zsarolás miatt feljelentette a sásdi nőt.

A gyanúsítottak terhére rótt, jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre és a várható büntetés súlyosságára figyelemmel alaposan tartani lehet a gyanúsítottak szökésétől, elrejtőzésétől és összebeszélésüktől, melyekkel veszélyeztetnék a  nyomozást. Mindezekre figyelemmel a bíróság a letartóztatásukat elrendelte.

Az ügyész, a komlói gyanúsított nő és a védője a bíróság végzését tudomásul vették, míg a sásdi gyanúsított és védője enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezést jelentettek be, így a bíróság határozata az ő vonatkozásában nem végleges.

Kép: illusztráció.