Benzinért csalt ki több 10.000 Ft-ot egy férfi Pécsen

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség csalás vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a sértett jó szándékát kihasználva csalt ki tőle pénzt.

A vádlott, akit korábban már többször elítéltek csalás miatt, 2021 áprilisában Pécsett megszólította a sértettet azzal, hogy az autójából kifogyott a benzin, ezért 10.000,-Ft kölcsönt kérne tőle, amit később visszafizetne.

Azért, hogy a sértett bizalmába férkőzzön, az elkövető megadta személyi adatait, azonban azok valótlanok voltak.

Miközben a sértett a pénzt átadta a csalónak, az látta, hogy a sértettnél nagyobb összeg van, ezért elhatározta, hogy további pénzeket fog kicsalni tőle.

Ekkor a sértettnek azt állította, hogy nemrég halt meg az unokája és a temetésre szeretne kölcsön kérni 60.000,-Ft-ot. A sértett a kérésnek eleget tett, további 60.000,-Ft-ot átadott a vádlottnak, aki azt ígérte, hogy még aznap a sértett lakóhelyén a pénzt visszaadja.

A sértett ezt követően elindult lakóhelyére gépjárművel, mikor a csaló telefonon felhívta őt azzal, hogy hamarosan 10 millió Ft hitelt fog kapni, azonban előtte további 60.000,-Ft-ra van szüksége, hogy az ügyvédet kifizesse.

A sértett mindezt elhitte a vádlottnak, visszament a parkolóba, ahol további 60.000,-Ft-ot adott át a vádlottnak.

A csaló és a sértett úgy állapodott meg, hogy a következő napokban a pénzt visszafizeti, azonban másnap reggel a vádlott ismételten felhívta a sértettet és további 100.000,-Ft-ot kért tőle. Ekkor azonban a sértett gyanút fogott, a rendőrséget értesítette, akik az elkövetőt elfogták, amikor megjelent, hogy az újabb pénzösszeget átvegye.

A vádlott cselekménye a csalás vétségének a megállapítására alkalmas.

Kép: illusztráció.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük