kés

Letartóztatásban a Baranya megyei fial aki 18 cm-es késsel szúrta meg apját

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2021. november 26-án elrendelte egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adati szerint a gyanúsított 2021. november 23-án, az esti órákban, a lakóhelyén nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott el, ittas állapotba került. Az este folyamán szóváltásba keveredett édesapjával, majd egy 18 cm pengehosszúságú kést vett magához, mellyel az egyik szoba bejárati ajtajának üvegezett részét betörte, édesapját megtámadta és a késsel mellkason szúrta.

A sértett a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A gyanúsított büntetlen előéletű, családjával él, rendszeresen fogyaszt alkoholt, mely miatt gyakori a veszekedés a családban, mely korábban két ízben is tettlegességig fajult. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény jellegére is figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – hozzátartozói sérelmére hasonló, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, illetve a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyeket megfélemlítene, jogellenesen befolyásolna, ezzel veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész és a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság végzését, így az végleges.

Kép: illusztráció.