Gondnokát verte meg egy férfi

Rendőrség

A Komlói Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a Komlói Polgármesteri Hivatalban gondnokát bántalmazta.

A vádlott cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alatt áll. Jövedelmét hivatásos gondnoka kezelte, aki a kötelező kiadások után megmaradó pénzt hetente adta át a férfinak.

A férfi 2022 januárjában azért kereste fel a Komlói Polgármesteri Hivatalt, hogy gondnokától átvegye költőpénzét. A gondnok az egyik kiadó ablak mögött összekészítette a pénzt és átadta az ablak túloldalán álló vádlottnak. Közölte vele azt is, hogy ugyan 8.300 forint járna neki, de elegendő váltópénz hiányában 8.500 forintot ad és ezért a következő héten 8.300 forintot fog kapni. A vádlott a pénz átvétele után minden előzmény nélkül benyúlt az ablakon és kezét ökölbe szorítva ráütött gondnoka fejére, közben szidalmazta őt. Ezután sietve eltávozott.

A sértett nő a vádlott bántalmazásától nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A hivatásos gondnok közfeladatot ellátó személynek minősül.

A vádlott cselekménye könnyű testi sértés vétségének és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas, ez utóbbi büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

Kép: illusztráció.