Magát buktatta le az ittas sofőr Baranya megyében

Rendőrség

A Pécsi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki közlekedési konfliktusa miatt hívta ki a rendőröket, akik megállapították, hogy ittasan vezetett. 

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2022 júniusában gépkocsijával nem tudott kiállni egy zsákutcából az ott parkoló motorosok miatt. Ebből kifolyólag a motorosok és közte egy vita alakult ki, melynek során azonban a motorokkal az útból elálltak. A férfi ennek ellenére bejelentést tett a rendőrségen a motorosok miatt, mert az autójával állítása szerint továbbra sem tud kiállni, illetve véleménye szerint a motorosok kábítószer hatása alatt állnak. A bejelentést követően a férfi a gépkocsijába ült, majd elhajtott.

Mivel a bejelentést a motorosok is hallották, ezért megvárták a kiérkező rendőröket, akiknek elmondták, hogy a bejelentő már gépkocsijával elhajtott és szerintük ittas állapotban volt. Ezt követően a rendőrök a bejelentő után mentek, megállították, majd igazoltatták. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a férfi ittasan vezetett, ezért a helyszínen jogosítványát elvették és bevonták.

Az elkövető cselekménye az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének a megállapítására alkalmas.