Jogerős ítélet született a verekedő rokonok ügyében Pécsen

Rendőrség

A Pécsi Ítélőtábla jogerősen elítélte azokat vádlottakat, akik bosszúból súlyosan bántalmazták áldozatukat.

A Zala megyei településen élő egyik vádlott 2019. szeptemberében házának udvarán találkozott szomszédjának élettársával, akitől elvett kétezer forintot. Később a házban megjelent a szomszéd, aki az élettársától elvett pénz miatt kérdőre vonta és többször megütötte a vádlottat. A vádlott a bántalmazás hatására felhívta unokatestvérét, aki társával a helyszínre sietett. Együttesen berontottak a szomszéd lakásába és hosszasan ütlegelték, rugdosták áldozatukat. A bántalmazás következtében a sértettet súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat a 2022. februárjában – a váddal egyezően – társtettesként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért a bosszút álló vádlottat 3 év 6 hónap, a verekedésben részt vevő unokatestvérét és annak társát 2-2 év börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

Az ügyben másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a mai napon hozott jogerős ítéletével a verekedést kezdeményező vádlott büntetését helybenhagyta, a sértett bántalmazásában közreműködő két társára kiszabott börtönbüntetés végrehajtását 4-4 év próbaidőre felfüggesztette.

Kép:illusztráció.