Bíróság, kalapács

Kiskorú unokahúgával erőszakoskodott a baranyai férfi

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta azon vádlott büntetőügyében, aki kiskorú rokona sérelmére szexuális erőszakot követett el.

A baranyai férfi 2019. márciusában egy pécsi élelmiszerboltban találkozott testvére 10 éves lányával, akivel beszélgetni kezdett. A beszélgetést követően a kislány a vádlott tehergépkocsijába ült, akit nagybátyja egy elhagyatott füves-bokros területre szállított, majd a gépkocsit leállítva szexuális indíttatással erőszakoskodni kezdett vele.

A sértett eközben a vádlott gépkocsi ülésén hagyott mobiltelefonjával észrevétlenül felhívta édesanyját. Az édesanya és a sértett testvére a gépkocsiban zajló beszélgetés hallatán a hívást nem észlelő vádlottnak üzeneteket küldtek, felszólítva, hogy cselekményét hagyja abba, és a lányt azonnal vigye haza.

A vádlott mintegy fél óra elteltével vette észre a hívást és az üzeneteket, és ijedtében unokahúgát lakóhelye közelébe szállította, megfenyegette, hogy a történtekről ne beszéljen, majd a gépkocsiból kitette.

Az elsőfokon eljárt Pécsi Törvényszék a 2023. áprilisában hozott ítéletével a vádlottat szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentés érdekében fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.