Bódult állapotban vezette gépkocsiját a kábítószer-kereskedő, vádat emeltek ellene

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett és bódult állapotban vezetett.

A zalai vádlott a 2010-es évek közepétől ismerősi, baráti körében rendszeresen értékesített kábítószert, illetve ismerőseinek különféle szívességekért cserébe kábítószert adott át. 2021. májusában marihuánától bódult állapotban vezette gépkocsiját, a közúti ellenőrzést végző rendőrjárőr jelzésére nem állt meg, majd menekülés közben az árokba hajtott. A vádlottnál tartott házkutatás során a nyomozó hatóság további, értékesítésre szánt, jelentős mennyiségű kábítószert foglalt le.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat – a váddal egyezően – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében, valamint járművezetés bódult állapotban vétségében mondta ki bűnösnek, és ezért 6 év szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, vádlott és védője enyhítés iránt fellebbezett.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban – az ügyészi fellebbezés fenntartásával – a vádlottal szemben hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik.