Dzsudzsák: “Bátran ki merem jelenteni, tudnék még segíteni a válogatottnak”

Sport

A 108-szoros válogatott játékos 2019 novemberében lépett utoljára pályára a válogatottban, de még nem engedte el vágyait.

A Magyar Nemzetnek adott interjút az NB II-es DVSC egyik legjobb formában lévő játékosa. Dzsudzsák Balázs többek között arról beszélt, még nem zárta le a történetet, és nagyon boldog lenne, ha bármilyen formában segíthetné a magyar válogatottat a nyári Európa-bajnokságon.

Szerintem óriásit üvöltenék, ha rajta lennék a listán… A viccet félretéve, természetesen hatalmas öröm és büszkeség töltene el, ha újra helyet kapnék a keretben

– mondta Dzsudzsák, aki egyelőre Király Gáborral holtversenyben társrekorder, de nem ez motiválja.

Nem számít a rekord. Ha a szövetségi kapitány úgy dönt, hogy akár csak a jelenlétemmel is tudok segíteni a csapatnak, a stábnak és ezt én sem érzem másképp, akkor elképzelhetetlen, hogy ne vállaljam a szereplést és ne tegyek meg minden tőlem telhetőt akár a pályán, akár az öltözőben

– nyilatkozta a lapnak a Loki ásza.

Rossi: Dzsudzsáknak így nehéz lesz visszakerülnie a válogatottba

Dzsudzsák nem titkolja, hogy amikor visszatért Debrecenbe, meccshiánnyal küzdött, és ő maga sem volt elégedett a teljesítményével. Azóta viszont formába lendült, és csapata egyik legjobbja lett, amit 24 bajnokin szerzett négy gólja és 14 gólpassza is jelez.

A kemény munkának és sorozatos meccsterhelésnek köszönhetően ma már örömmel mondhatom, hogy mind fizikailag, mind mentálisan remekül érzem magam. Szerencsére ez most már nemcsak a gólpasszokban, hanem a gólokban is megmutatkozik. Bátran ki merem jelenteni: igen, tudnék segíteni!

– jelentette ki Dzsudzsák Balázs. Úgy véli, a 2016-os Eb előtti szakaszban volt utoljára ilyen jó formában. Ezt most az InStat mérési adatok is amelyek feketén-fehéren kimutatják.

Marco Rossi csütörtökön hirdeti ki az Európa-bajnokságon részt vevő keretet, és bár korábban kijelentette, hogy az NB II-ből nem hív be játékost, a kreatív középpályások közül Kalmár Zsolt sérülés miatt már biztosan nem lehet ott az Eb-n, Szoboszlai Dominik pedig az elhúzódó rehabilitációja miatt egyetlen percet sem futballozott még 2021-ben. Így még az is elképzelhető, hogy Dzsudzsákkal kivételt tesz a kapitány.