Biacsi Ilona ötödik, Biacsi Bernadett nyolcadik 1500 méteren

Sport

Biacsi Ilona az ötödik, Biacsi Bernadett pedig a nyolcadik helyen végzett 1500 méteren a tokiói paralimpián.

A T20-as kategória tanulásban akadályozott 35 éves magyar atlétái az egyéni legjobbjukat idén nem tudták megközelíteni, így nem igazán volt esélyük kiemelkedő, dobogót érő eredmény elérésére. A Londonban bronz-, Rio de Janeiróban ezüstérmes Ilona 4:53.36 perccel ért célba, a kilenc éve negyedik, Rióban ötödik ikertestvére, Bernadett pedig 4:58.41-gyel.

Győzött a lengyel Barbara Bieganowska-Zajac (4:27.84), második lett az ukrán Ljudmila Danilina (4:32.82), a bronzérmet pedig a brit Hannah Taunton (4:35.34) érdemelte ki.

“A felkészülés során voltak ugyan gondok, de őszinte leszek, nem ezt vártuk magunktól, legalább egy érmet szerettünk volna szerezni a testvéremmel – árulta el Biacsi Bernadett. – Nem jött ki a forma, ami elkeserít, ezt az ötödik és nyolcadik helyet még meg kell emésztenünk. Kicsit keserű szájízzel megyünk haza Tokióból.”

Elmondta még, hogy az időjárással sokat küszködtek az eső héten, már akkor érezték, hogy valami nem stimmel, ezért örültek, amikor bejött a hűvös idő, jobban is mentek az edzések.

“Az esővel egyébként semmi gond nem volt a döntőben, inkább felfrissített, a futam eleje még jól is ment, de éreztem, hogy visszaesek, mintha kicsit merevebb lettem volna. Mindent megpróbáltam, de ez volt a legtöbb, ennyit bírtam” – elevenítette fel a finálét.

Este még a távolugrásban aranyérmes Ekler Luca fut 400 méteren a szombati döntőért Olimpiai Stadionban.

(MTI)