Kétvállra fektették a debreceni röplabdások a TFSE-t

Sport

A DEAC női röplabdázói a TFSE-t látták vendégül vasárnap este a DESOK-ban. A Debreceni Egyetem alakulata bő egy óra alatt fektette két vállra a fővárosi riválisát – írja a deac.hu.

Az összecsapás első pontját Mayer Flóra szerezte, majd Péteri Vanda finom ütésével már 6:3-ra vezett a DEAC. 6:5 után egy 7:0-s sorozattal szakítottuk le magunkról a fővárosiakat (13:5).  Magabiztosan őriztük az előnyünket, végül Hajdu Anna zárta le az első szettet (25:16).

A második felvonás elején tapadtak ránk a vendégek, ám ahogy telt az idő, egyre jobban kinyílt az olló, 19:9-nél már tízre duzzadt a debreceni fór. A hátralévő időben kicsit kozmetikázott az eredményen a budapesti gárda, de ebben a játszmában is a DEAC dominált.

Kuszkó Zsolt vezetőedző a cseréknek igyekezett játéklehetőséget adni, és rájuk sem lehetett panasz. Litvai Kíra a nyitásaival az őrületbe kergette a fővárosiakat, ennek köszönhetően pedig öles léptekkel haladtunk a diadal felé (15:6). A folytatásban sem változott a játék képe, főleg nekünk ültek a megoldásaink. A meccset a remek napot kifogó Hajdu Anna zárta le.

A DEAC 64 perc alatt nyerte meg a bajnokit 3:0, ezzel nyolcadik alkalommal ünnepelhetett a mostani szezonban az NB II E-csoportjában. Jövő héten az Eötvös DSE érkezik Debrecenbe.

NB II E-csoport 10. forduló
DEAC-TFSE 3:0 (25:16, 25:18, 25:17)