Folytatja a versenyt a magyar kamionos egység a Dakar-ralin

Sport

Sikerült megoldania a csütörtökön keletkezett motorgondjait, így kedden folytatja a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-ralit a kamionosok között versenyző Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László trió.

A Qualisport Racing csapat versenykamionjában a csütörtöki ötödik etapon a hajtóművel adódtak gondok, ezért a gyorsasági végét le kellett rövidítenie, majd a táborban kiderült, hogy egy hajszálrepedés keletkezett a légszűrőházon, amelyen keresztül a sivatagi por beszivárgott a motorba.

A gárda hétfői közleménye szerint az elmúlt napokban komoly erőfeszítéssel és átfogó háttérmunkával el tudták végezni a javítást, melyhez előbb be kellett szerezni a szükséges alkatrészt, amely szombatra érkezett meg Magyarországról Rijádba. A munkálatokat a csapat fedélzeti szerelője és konstruktőre, Ács László irányította, “aki vasárnap éjszaka örömmel jelentette: a Hyena újra ordít és menetre kész”.

A magyar egység – a hétfői szünnap után – kedden folytatja a viadalt. Erre a szabályok lehetőséget adnak az úgynevezett “Dakar Experience” kategóriában. Ebben külön értékelik a triót, mely narancssárga rajtszámmal mehet a továbbiakban és nem rajtolhat a kategória első 25 helyezettje között.

(MTI)

Kezdőkép: Facebook/Qualisport