Ismét nemzetközi kosárlabda-konferenciát tartanak januárban Pécsen

Sport

Mások mellett Sergio Scariolo világ- és Európa-bajnok sztáredző részvételével rendezik meg január 22-én és 23-án a V. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát Pécsen – közölte a Rátgéber László mesteredző vezetésével működő Nemzeti Kosárlabda Akadémia (NKA) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az NKA mellett működő Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ (KSMK) szervezésében zajló, magas színvonalúnak ígérkező sporttudományos esemény előadói között lesz a spanyol válogatottat szövetségi kapitányként négy Európa-bajnoki címig és egy világbajnoki aranyéremig jutó Sergio Scariolo.

Az “Excellence in Basketball – Kiválóság a kosárlabdázásban” címmel sorra kerülő konferencia előadói között található még Andrea Trinchieri olasz profi kosárlabdaedző, Igor Jukic, sporttudományos szakember, az ELPA tanácsadója, Francsesco Cuzzolin, az Olimpia Milano teljesítmény-vezető szakembere, Dimitrije Cabarkapa, a kansasi egyetemem működő “Jayhawk Athletic Performance Laboratory” igazgatója és Fülöp Tibor, a Sportorvosi Központ sportszakmai igazgatója.

Az eseményre a belépés ingyenes, a regisztráció pedig elkezdődött a KSMK hivatalos honlapján, a www.ksmk.hu címen, ahol egy regisztrációs űrlap kitöltésével lehet jelentkezni – olvasható a közleményben.

(MTI)