BBC Kórusverseny

Bartók Béla kórusverseny – izgalmas lesz a szombati döntő

Uncategorized

Nem lesz könnyű dolga sem a versenyző kórusoknak, sem a nemzetközi zsűrinek a Bartók Béla XXVI. Nemzetközi Kórusverseny szombati, döntő napján. A mai elődöntő ugyanis nem várt eredménnyel zárult!

A nemzetközi zsűri minden kórust a döntőbe juttatott, vagyis holnap fog eldőlni, hogy ki lesz a kategóriagyőztes az ifjúsági, kamara, egynemű és vegyes kórus kategóriájában! A kórusmuzsika világbajnokságán az izgalom a résztvevők körében óriási és szombaton mindenkit várunk, hogy “szurkoljon” a Kölcsey Központ Nagytermében.

A hétvége további programja:

Augusztus 2. szombat

Szombaton kezdetét veszik a döntők, melyek szintén egész nap zajlanak a Kölcsey Központban.

A 20 órától kezdődő folklórfesztiválon a kórusok bemutatóit ezúttal érdekes színfoltként a Komi Köztársaság (RUS) együttese egészíti ki.

Az eredményhirdetésekre ezúttal 17.30-kor és 20.00-kor kerül sor, a péntekivel megegyező helyszíneken, vagyis a Kölcsey Központ Nagytermében és a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Augusztus 3. vasárnap

A verseny záróakkordjaként vasárnap várhatóan különösen izgalmakkal teli lesz a Nagydíjas verseny, melyen a kategória győztesek vetélkednek az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felajánlott Nagydíjért.

Vasárnap 20 órától szeretettel várunk mindenkit az ünnepélyes eredményhirdetésre, melyen értékes pénzdíjakat és különdíjakat vehetnek át a legjobbnak bizonyult együttesek és karnagyaik.

A díjátadók között a Nagyerdei Szabadtéri Színpadra érkezik Dr. Cseri Miklós helyettes államtitkár is, az EMMI képviseletében.