Irán újonnan kinevezett nagykövete az Elte-n

Uncategorized

Nafez Arefi Hamid Reza február 4-én bemutatkozó látogatást tett Borhy Lászlónál, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektoránál.A találkozón jelen volt Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes, Péri Benedek török és közép-ázsiai ügyekért felelős rektori megbízott, az ELTE Bölcsészettudományi Kar Orientalisztika Intézet igazgatója, valamint Szántó Iván, a Kar Iranisztika Tanszékének vezetője is.

Nafez Arefi Hamid Reza hangsúlyozta az egyetemközi kapcsolatok elmélyítésének fontosságát, illetve kifejezte abbéli reményét, hogy az Iránban tanuló magyar hallgatók száma a közeljövőben növekedni fog. A megbeszélésen szó esett az Erasmus International Credit Mobility keretében kiépíthető kapcsolatokról, emellett a kutatási együttműködések lehetőségéről is.

Iranisztikai képzés körülbelül száz éve folyik Magyarországon, különböző formákban. Az ELTE-n jelenleg több mint 60 iráni hallgató folytat tanulmányokat különböző képzési területeken, és egyetemünk több iráni felsőoktatási intézménnyel is együttműködik.

elte.hu