Pedagógusok világnapja: A Bizottság új eszközzel segíti az általános és középiskolai tanárokat a digitális technológiák alkalmazásában

Európa

A pedagógusok világnapja alkalmából az Európai Bizottság új online eszközt bocsát a tanárok rendelkezésére, amely segít értékelni, hogy hogyan használják a digitális technológiákat a tanítás során.

„SELFIEforTEACHERS” eszköz kérdéssora alapján az oktatók felmérhetik digitális készségeiket, és azonosíthatják, mely területeken van szükségük további képzésre és segítségre.

Marija Gabriel uniós biztos a következőképpen nyilatkozott: „A pedagógusok világnapján szeretnék köszönetet mondani a tanároknak csodálatos munkájukért. A digitális technológiák új tanulási és tanítási módszerek alapjait teremthetik meg, sőt a befogadó szemléletet is előmozdíthatják, és hatékonyabban alkalmazhatók a „digitális generáció” képzésére. Az eszköz, amelyet ma az európai tanárok rendelkezésére bocsátunk, lehetővé teszi számukra, hogy pillanatképet – „szelfit” – készítsenek arról, hol tartanak a technológia használatát illetően. A visszajelzés mellett tanácsot is kapnak a készségfejlesztési lehetőségeikről. Fontos, hogy az Európai Bizottság segítse a tanárokat az egész életen át tartó tanulásban.”

Az eszköz jelenleg angol, francia, német és szlovén nyelven érhető el, az elkövetkező hetekben pedig az EU összes hivatalos nyelvén jelennek majd meg hozzá verziók.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható.