A tűzoltás vezetésére jogosultak ismereteinek továbbfejlesztéséért

Helyi hírek

A gyakorlatot Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató megfelelőre értékelte.A tűzoltás vezetésére jogosult hivatásos és önkormányzati tűzoltók szervező-irányító munkájának, tűzoltás-taktikai, technikai ismereteinek továbbfejlesztése volt a célja a tegnapi vezetési-törzs gyakorlatnak, amelynek feltételezése szerint a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet szülészeti és nőgyógyászati osztályának alagsorában lévő szennyesruha-gyűjtő helyiségében rövidzárlat következtében tűz keletkezett. Az elöregedett és meglazult elektromos kötésből kipattanó szikra meggyújtotta az ott tárolt ruhaneműket, és a szomszédos helyiségben található anyagokra, valamint a ledobó falán a felsőbb szintekre is továbbterjedt.

Az állományt Kerek László tűzoltó őrnagy, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte, majd ismertette a gyakorlat helyét és szerepét a tűzoltóságok állományának éves kiképzési tervében.

A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állományából Barta Gyula tűzoltó őrnagy és Takács Gábor tűzoltó alezredes vázolta fel a megoldandó feltételezett helyzetet. Az elméleti feladat kidolgozása munkacsoportokban történt, majd a csoportok vezetői ismertették taktikai elképzeléseiket.

A gyakorlatot Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató megfelelőre értékelte.

dr. Kiss Szilvia tű. főhadnagy

Fotó: Hajdú KMSZ