Festék- és vakolatkeverő üzemet adták át Berettyóújfaluban

Gazdaság Helyi hírek

A KER-FU 2000 Kft. meglévő telephelyének bővítésére nyert 70 százalékos uniós támogatásból festék- és vakolatkeverő üzemét adták át kedden. A beruházás összköltsége 138 millió forint, az elnyert összeg közel 97 millió forint vissza nem térítendő támogatás volt – mondta az átadón a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke.

Pajna Zoltán kiemelte: a több mint három évtizede működő vállalkozás, amely 1991 óta kft.-ként üzemel, mert nagyot álmodni és a több lábon állás érdekében valósított meg a fejlesztést.

Bokor Sándor ügyvezető az MTI-nek elmondta: az építőanyag forgalmazással és szállítással foglalkozó vállalkozás tavaly mintegy 544 millió forint árbevételt ért el, és mintegy 10 millió forint nyereségre számít, míg 2013-ban 450 millió forintos árbevétel mellett 8,23 millió forint nyereséget könyvelhettek el.

A fejlesztés keretében a Bihari Regionális Ipari Parkban lévő telephelyen felújították az iroda 162 négyzetméter alapterületű épületét, amelyhez egy 678 négyzetméter új épületrész csatlakozik. Ott kapott helyet a festékkeverő és készárú raktár, előkészítő, árukiadó és ügyféltér, a munkatér és a tárgyalórészek. Az épületegyüttes elektromos igényét napelemes rendszer biztosítja. Új gépeket, eszközöket is vásároltak, illetve a meglévő 30 munkahely mellett három dolgozó foglalkoztatását vállalták.

A megyei közgyűlés elnöke szólt arról, hogy a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklusban a korábbi 16 százalék helyett 60 százalék jut gazdaságfejlesztésre, a ciklus végére pedig el kell érni a 20 és 60 év közötti korosztály 75 százalékos foglalkoztatottságát.