Szünetel az ügyfélszolgáltatás a győri polgármesteri hivatalban

Helyi hírek

A koronavírus-járvány elleni védekezés miatt péntektől több győri színház, kulturális intézmény és sportlétesítmény bezár, némelyek határozatlan ideig, szünetel az ügyfélszolgáltatás is a polgármesteri hivatalban – tájékoztatta a megyeszékhely polgármestere csütörtökön az MTI-t.

Dézsi Csaba András közleménye szerint a Győri Nemzeti Színházban határozatlan ideig elmaradnak az előadások. A Győri Művészeti és Fesztiválközpont lemondta a Győri Tavaszi Fesztivál valamennyi rendezvényét, ahogy a Győri Filharmonikus Zenekar is, április 12-ig. A Vaskakas Bábszínház márciusra tervezett programjai elmaradnak, ahogy a Rómer Ház, és a Generációk Művelődési Háza rendezvényei is.

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér összes részlege bezár március 13-tól határozatlan ideig.
A polgármesteri hivatal határozatlan ideig szünetelteti az ügyfélfogadást és arra kéri a győrieket, hogy lehetőleg telefonon vagy elektronikus úton intézzék az ügyeiket. Kizárólag azokban az ügyekben lehetséges az ügyfélfogadás, ahol jogszabály írja elő a személyes megjelenést.

Zárt térben nem engedélyezik, hogy több mint 15 résztvevővel tartsanak esküvőket a kormány által szerdán elrendelt veszélyhelyzet idején. Ennél több résztvevővel csak akkor tartható esküvő, ha az anyakönyvvezető szabad térben vállalja az eseményt, és annak feltételei biztosíthatók.

A városi sportlétesítmények (Olimpiai Sportpark, Aqua Sportközpont, Audi Aréna Győr, Magyar Vilmos Uszoda) bezárnak március 13-tól, kizárólag az élsportolók használhatják a létesítményeket, a szükséges korlátozások mellett. Az Olimpiai Sportparkban ugyanakkor az esti lakossági futást továbbra is biztosítják a gyakorlópályán.