Elkezdődött a Bánki Donát iskola felújítása Pécsen

Helyi hírek

Január 25-én megkezdődött a Bánki Donát Utcai Általános Iskola felújítása a baranyai megyeszékhelyen. A munkálatok várhatóan év végéig fejeződnek be, így ekkor már egy korszerű, felújított iskolában tanulhatnak a diákok – tette közzé közösségi oldalán Péterffy Attila, Pécs polgármestere.

A felújítás alatt energetikailag is korszerűsítik az épületet: a külső homlokzati nyílászárókat korszerű ablakokra cserélik, az épület külső falazataira és tetőszerkezetére hőszigetelés kerül és vandálbiztos termofejekkel ellátott radiátorokat építenek be. Az épület tetejére napalemes rendszert telepítenek valamint új villámvédelmi rendszert is kiépítenek.

A régi árnyékolókat is újakra cserélik, az alagsori helyiségekben hővisszanyerős ventilátorokat helyeznek ki. A felújítás alatt akadálymentes parkolót és vécét is kialakítanak az iskolában.

Összességében az energetikai fejlesztés bruttó 691 millió forintnyi EU-s támogatásból valósul meg.

Az önkormányzat a fejlesztéshez bruttó 54 millió forint önerőt biztosít, melynek segítségével a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó, további beruházások is megvalósulnak: tűzjelző rendszer kiépítése, a meglévő homlokzati klímák cseréje, az iskola rossz állapotban lévő kültéri lépcsőjének felújítása, az épület beltéri kifestése – tette hozzá a polgármester.