Háromszázmillió forintos beruházással épül kerékpárút Pécs nyugati városrészében

Helyi hírek

Több mint négy kilométer hosszan építenek, illetve jelölnek ki kerékpárutakat Pécs nyugati városrészében egy európai uniós fejlesztés keretében.A beruházás márciusban indul az előző városvezetés által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 2016-ban elnyert 308 millió forintos forrásból. A fejlesztést teljes egészében  támogatási  forrásból valósítják meg – írták a helyhatóság közleményében.

A fejlesztéssel egy több éves problémát oldanak meg, a beruházásnak köszönhetően kerékpárral biztonságosan elérhetővé válik a Pécsi Tudományegyetem orvosi karától nyugatra elterülő városrész.

Közölték: a beruházásnak köszönhetően nemcsak a nyugati városrész és a városközpont között jön létre kerékpáros kapcsolat, de a fejlesztéssel javulni fog a Pécs és az közkedvelt orfűi üdülőterület között húzódó kerékpárút megközelítése is.

A nyugati városrészi kerékpárút építéséhez kapcsolódóan őszig csaknem egy kilométer hosszan és mintegy 160 millió forintos fejlesztés keretében a városi vízszolgáltató is kicseréli a föld mélyében futó vezetékeket.

A munkálatok időleges lezárásokkal járnak a környéken, ezért a következő hónapokban a közlekedők türelmét kéri a helyhatóság – jelezték.

(MTI)