Több mint kétezer hátrányos helyzetben élő embert segítettek munkához jutni Baranyában

Helyi hírek

Mintegy 2200, a megye közel 230 településén élő álláskereső elhelyezkedését segítették egy több mint 2,6 milliárd forintos pályázat keretében az elmúlt öt évben Baranyában – közölte a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) az MTI-vel.

A most záruló programról kiadott közleményében azt írta a helyhatóság, hogy a Terület- és településfejlesztési operatív programban 2,64 milliárd forintból finanszírozott Baranya Paktum címet viselő pályázat munkaerőpiaci keresletre alapozott képzési és elhelyezkedési lehetőséget biztosított a megyében élő, foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetben lévők számára.

A pályázat önkormányzatok, vállalkozók, munkaügyi-, civil- és képző szervezetek együttműködésével valósult meg, annak részeként a Baranya Megyei Kormányhivatal képzési költség, keresetpótló juttatás, lakhatási- és útiköltség támogatást nyújtott.

A kormányhivatal emellett bértámogatással, bérköltség-támogatással járult hozzá a hátrányos helyzetű munkavállalók munkába állásához, egyúttal az önfoglalkoztatóvá válóknak is biztosított támogatást.

A munkába álláshoz és a foglalkoztatásba való tartós bekapcsolódáshoz hozzásegített munkavállalók több mint 900 vállalkozásnál helyezkedtek el, továbbá a foglalkoztatás támogatásán felül mintegy 245 induló vállalkozást segítettek a program keretében – jelezték a kommünikében.

A BMÖ közleményében azt írták: jelentős vállalkozói körnek sikerült a projekt kapcsán segíteni a foglalkoztatásban, így a remények szerint “egy következő paktum projektben a Baranya Megyei Önkormányzatnak alkalma lesz konzorciumi partnereivel a megkezdett munka folytatására” is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük