Bővítette kapacitását a pécsi Riner-Metal Bádogosipari Kft.

Helyi hírek

A gyártási kapacitás bővítését szolgáló, több mint kétszázmillió forintos technológiai fejlesztést valósított meg a pécsi Riner-Metal Bádogosipari Kft. – közölte a társaság az MTI-vel.

A Pécs határában álló ötezer négyzetméteres üzemében közel negyven embernek munkát biztosító, magyar tulajdonú cég közleményében azt írta: a fejlesztés költségeinek hetven százalékát a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop plusz) több mint 181 millió forintos támogatása biztosította.

A program részeként a gyártási kapacitást bővítő, automata lemezmegmunkáló gépeket – így ereszcsatorna, lefolyócső, csőszűkítő, vízgyűjtő üst és könyökív – gyártására alkalmas gépeket szereztek be, továbbá a vállalkozás dolgozói tréningen is részt vehettek.

Máté Szabolcs cégvezető az MTI érdeklődésére közölte: társaságuk fő profilja a különböző – egyebek mellett saját fejlesztésű – ereszcsatorna rendszerek gyártása, kis- és nagykereskedelme.

A bevételeinek 90 százalékát belföldről szerző, de Romániába is exportáló Riner-Metal Bádogosipari Kft. 2022-ben 2,051 milliárd forint nettó árbevétel mellett 171 millió forint adózott eredményt ért el, míg 2021-ben 1,722 milliárd volt a bevétele és 299 millió forint a profitja.

A cégvezető szerint idén a 2021-eshez hasonló eredményt érnek el, míg jövőre emelkedésre számítanak.

(MTI)