A rendőrök szeme láttára szabálytalankodott

Rendőrség

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a büntetőügy, melyet a debreceni rendőrök folytattak egy létavértesi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a létavértesi járőrök 2014. november 26-án 19 óra 10 perc körüli időben szolgálati gépjárművel közlekedtek Létavértes, Kossuth utcában, amikor azt észlelték, hogy az előttük haladó Lada típusú személygépkocsi a záróvonalon megfordult. A járőrök a gépkocsi után mentek, megállították és igazoltatták annak 46 éves vezetőjét. A létavértesi férfival szemben a rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, mely a helyszínen pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavételre a helyi rendőrőrsre előállították. A nyomozók 2014. december 22-én gyanúsítottként hallgatták ki T. Tamást, aki beismerő vallomást tett.

A terhelttel szemben folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek