Ittasan, jogosítvány nélkül vezetett

Rendőrség

Bíróság elé áll a 61 éves férfi.

A vádemelési javaslattal zárult nyomozás adatai szerint 2014. március 24-én 16 óra 50 perc körüli időben bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére arról, hogy Debrecen, Laktanya és Korponay utcák kereszteződésében egy ittasnak tűnő férfi az általa vezetett személygépkocsival balesetveszélyesen közlekedett, majd a Korponay utca egyik garázsába beállt. A helyszínre érkező járőrök becsengettek a személygépkocsi üzembentartójának Korponay utca lakásába, ahol épp a gépkocsit vezető férfi nyitott ajtót.

A rendőrök igazoltatták a 61 éves férfit, akiről megállapítást nyert, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezik, mivel őt a bíróság 2013. június 18-ától az ellene folyamatban lévő eljárásban a vezetéstől eltiltotta. A férfival szemben helyszínen alkalmazott alkoholszondás ellenőrzés pozitív eredménnyel végződött, amelyet a későbbi szakértői vizsgálat is alátámasztott. A rendőrök a 61 éves jándi lakost elfogták és további mintavételre a városi rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók később gyanúsítottként hallgatták ki B. Ferencet.

A terhelttel szemben folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.