A nyíradonyi kerékpárok réme

Rendőrség
A nyíradonyi rendőrök vádemelést javasolnak egy helyi férfi ellen, aki a gyanú szerint több mint egy tucat ingatlanról vitt el különböző értékeket.

A nyomozás adatai szerint egy nő 2014. július 10-én 19 óra 40 perckor telefonon tett bejelentést a rendőrségre, mivel éjszaka nyíradonyi házának melléképületéből ismeretlen tettes ellopott egy kerékpárt és 3 liter pálinkát.

A helyszínre érkező járőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, aminek eredményeként azonosítottak egy a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 50 éves férfit. A rendőrök Sz. Jánost elfogták és előállították a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a nyíradonyi lakost gyanúsítottként hallgatták ki. Az eljárás során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy Sz. János 2013. és 2014. évben további 14 lopás elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható, melyek elkövetését kihallgatásakor a férfi beismerte. Elmondása szerint a legtöbbször kerékpárokat és szerszámokat vitt el az ingatlanokról.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Nyíradonyi Rendőrőrse a terhelt ellen a lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.