Szülői szemmel az online világ

Rendőrség

A Komlói Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai a szülők részére tartottak előadást a „Biztonságos Internet Napja” alkalmából 2020. február 10-e és 14-e között a komlói Gagarin Általános Iskolában, valamint a Kenderföld-Somági Általános Iskolában. Az előadás során Vojnics Tímea rendőr őrnagy és Rosenberger Bettina rendőr hadnagy hívták fel a szülők figyelmét arra, hogy “Jobb félni, mint megijedni!”, vagyis milyen veszélyek leselkednek a gyerekekre a világhálón.

A tájékoztatón kiemelték, melyek a fiatalokat érintő legjellemzőbb internetes bűncselekmények. Szóba került az is, hogy az internetes zaklatás („cyberbulling”) milyen formában jelenik meg a gyermekek világában, valamint néhány praktikus tanáccsal is szolgáltak azzal kapcsolatosan, hogy a szülőként mit tehetnek, hogy megóvják gyermekeiket.

Kiemelték a tudatos internethasználatot, az alapvető biztonsági szabályok betartását, az értő és segítő szülői odafigyelést, a tiltás helyett a példamutatás eszközeit, amelyek mind segítséget nyújtanak abban, hogy a gyerekek megtanulják az internet biztonságos használatát.

Az előadást követően kötetlen beszélgetésre is sor került, amelynek végeztével egy felmerülő kérdés sem maradt megválaszolatlan.

 

police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.