Szexuális erőszak és gyermekek veszélyeztetése miatt tartóztatták le

Rendőrség

A Pécsi Járásbíróság 2020. november 18-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette és négyrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a négy gyermekkorú – három lány és egy fiú – sértettet 2013. július 8. napjától a gyanúsítottnál és feleségénél, mint nevelőszülőknél helyezték el, egy Baranya megyei kis faluba. A gyanúsított, mint a kiskorúak nevelésére köteles személy, e feladatából eredő kötelességét megszegte azzal, hogy amíg náluk voltak, a gyerekeket rendszeresen tettleg és verbálisan bántalmazta, őket dolgoztatta, ezzel testi és érzelmi fejlődésüket veszélyeztette. Egyikükkel, egy tizenkettedik életévét be nem töltött kislánnyal rendszeresen szexuális cselekményeket végzett, végeztetett, melyeket a sértett tizenkettedik életévének betöltését követően is folytatott.

A gyerekek a gyámhatóság határozata szerint 2020. márciusában kerültek el a fenti nevelőszülőktől.

A gyanúsításban szereplő, kiemelt tárgyi súlyú bűncselekményekre figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást a tanúk megfélemlítésével, befolyásolásával veszélyeztetné.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbeztek így a végzés nem végleges.