Drive-through, autójában ülve lopott egy másik autóból

Rendőrség

Egy 25 éves férfi egy fővárosi étterem előtt parkoló autóból lopott úgy, hogy mellé parkolva az ablaküveget betörte, majd a járműben hagyott értékekért átnyúlt, és mindeközben a saját autójából ki sem szállt.

Egy parkoló autóból, hogy közben a sajátjából ki sem szállt

A vádirat szerint a vádlott – és ismeretlen társa – 2019. november 4-én, dél körül egy X. kerületi étterem parkolójában parkolt gépkocsival. Ekkor érkezett az étterem parkolójába egy másik autóval két nő, akik a férfi gépkocsija mellé tolattak be. A két nő kiszállt az autóból, amiben azonban benne hagytak egy női táskát és egy mobiltelefont. Az autót lezárták, majd bementek egy közeli üzletbe. Az elkövető és a társa észrevette az autóban hagyott értékeket, és megbeszélték, hogy azokat eltulajdonítják.

Az ismeretlen társ közelebb tolatott a másik gépkocsihoz, majd a férfi kihajolt az anyósülés felőli ablakon, és betörte a másik gépkocsi jobb oldali hátsó üvegét, amelynek következtében az autó vészvillogója beindult. A férfi ekkor anélkül, hogy kiszállt volna a saját gépkocsijából, kihajolt és a betört ablakon keresztül kivette az autóban hagyott táskát, benne 30.000 forinttal, személyi okmányokkal, bankkártyával, továbbá eltulajdonította a kocsiban hagyott mobiltelefont is.

A sértett gépkocsija folyamatosan riasztott, miközben a tettesek elhajtottak a helyszínről.

A lopás elkövetési értéke mintegy 80.000 forint, a rongálási kár 160.000 forint.

A Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészség a 25 éves büntetett előéletű férfit dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével vádolja, és végrehajtandó fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. Az ügyészség emellett indítványt tett a vádlottal szemben más ügyben korábban kiszabott 1 év felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésére is.