Embercsempészeket vádol a Baranya Megyei Főügyészség

Rendőrség

A Mohácsi Járási Ügyészség – két ügyben – összesen 6 személlyel szemben emelt vádat minősített embercsempészés bűntette miatt, a vádlottakkal mindkét ügyben egyezséget kötött a bűncselekmények beismeréséről és annak következményéről.

A vádiratok szerint a két román és a négy magyar vádlott díjazás ellenében azt vállalta, hogy segít Nyugat-Európába juttatni Magyarországon illegálisan tartózkodó személyeket, vagyis az államhatár átlépéséhez segítséget nyújtanak.

A négy magyar vádlott bérelt autókkal indult a homorúdi gátőrházhoz, ahol négy, magát szír állampolgárnak valló személyt vettek fel és velük elindultak a nyugati határ felé, azonban indulásukat követően gépkocsijaikat rendőri intézkedés alá vonták.

A másik ügy két román állampolgárságú vádlottja egyikük autójával ment Kölked település külterületére, hogy onnan hat szír állampolgárt vigyenek a nyugati határhoz. A vádlottakat azonban azelőtt elfogták, hogy az illegálisan Magyarországon tartózkodó személyeket felvették volna.

A hat letartóztatásban lévő terhelttel a Mohácsi Járási Ügyészség egyezséget kötött a bűncselekmény elkövetésének beismeréséről és annak következményeiről.

Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság az egyezséget hagyja jóvá és annak tartalmával egyezően 2 év 6 hónap, illetve 1 év 10 hónap börtönre ítélje a vádlottakat.