Bíróság, kalapács

Várandós élettársát munkára kényszerítő férfi ellen emeltek vádat Pécsen

Rendőrség

A Baranya Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatal férfi ellen, aki élettársát rendszeresen bántalmazta, munkavégzésre kényszerítette, bérét pedig elvette.

A vád szerint a vádlott 2020 novemberében ismerkedett meg a sértettel, aki a vádlotthoz költözött, élettársi kapcsolatot létesítettek. A fiatal férfi italozó életmódot folytatott, a sértettel agresszíven viselkedett, többször szidalmazta és megütötte. A vádlott 2022 júniusában felszólította a terhessége hetedik hónapjában járó nőt, hogy másnap menjen napszámba, mezőgazdasági munkát végezni. A sértett tiltakozott, amin a vádlott feldühödött és őt arcon ütötte. A nő a bántalmazás miatt elment dolgozni, aznapi munkabérét a vádlott elvette tőle.

A nő a vádlottól való félelmében 2022 júniusában többször elment dolgozni úgy, hogy munkabérét minden alkalommal a vádlott kapta meg. A férfi a sértettet arra is felszólította, hogy dolgozzon külföldön prostituáltként és amikor a sértett ezt visszautasította, megütötte őt. A vádlott több alkalommal bántalmazta a terhes nőt, aki a bántalmazások következtében nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. A nő megpróbáltatásainak az vetett véget, hogy ismerőséhez menekült, akivel értesítették a családsegítő szolgálatot.

A vádlott cselekménye emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének minősül, aminek a büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A jelenleg is letartóztatásban levő vádlott büntetőjogi felelősségéről a Pécsi Törvényszék fog dönteni.