Zárva marad a Békás-tó és környéke

Helyi hírek

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében 2020. április 10-től Debrecen polgármestere fenntartói hatáskörében lezáratta a látogatók elől a Békás-tavat is magában foglaló és kerítéssel körbevett nagyerdei parkerdőt, valamint az Ötholdas Pagony játszóteret – írja közleményében a debreceni önkormányzat.

A korlátozással egyidőben pedig fokozott közterület-felügyeleti jelenlétet rendelt el a Nagyerdei Stadion környékén. A korlátozást – melyről az említett helyszíneken jelen lévő közterület-felügyelők és a rendőrök is tájékoztatták őket – az emberek megértéssel fogadták, rendbontás nem volt, intézkedésre nem volt szükség.

A tapasztalatok szerint Debrecen lakói a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott kormányzati és önkormányzati korlátozó intézkedéseket általánosságban betartják, jogkövető magatartást folytatnak.

A kerítéssel körbevett nagyerdei parkerdőt, valamint az Ötholdas Pagony játszóteret az önkormányzat fenntartói hatáskörében folyamatosan lezárva tartja mindaddig, amíg a járványügyi helyzetben olyan jelentős mértékű javulás nem következik be, ami az újranyitást indokolttá és lehetővé teszi.

A város vezetői folyamatosan figyelemmel kísérik a járványügyi helyzetet, s minden tőlük telhetőt megtesznek a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében. További szigorításokra most nem kerül sor.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt