Bilincsbe verték a csalót

Rendőrség
A balmazújvárosi rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek egy 33 éves férfit, akivel szemben öt elfogatóparancs volt érvényben.

A rendőrség ügyeletére 2015. január 19-én 18 órakor egy személy telefonon tett bejelentést arról, hogy egy Balmazújváros, Kossuth utcai vendéglátóhelyen egy agresszív férfi tartózkodott, aki azóta távozott onnan. A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a kapott személyleírás alapján a közeli utcában felismerték és követni kezdték a férfit, aki a Bocskai utcán szaladt a Nádudvari utca irányába. A férfi a többszöri rendőri felszólítás ellenére sem állt meg, azonban őt a járőrök a Bocskai utcán utolérték és igazoltatatták. A férfinél személyazonosító okmányok nem voltak, a rendőröknek pedig hamis személyi adatokat diktált be, ezért őt elfogták és előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol megállapították a valódi személyazonosságát.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 33 éves P. Zsolttal szemben a Tatabányai és a Veszprémi Járásbíróság által csalás vétség elkövetése miatt kiadott európai elfogatóparancs van érvényben, továbbá a Komáromi és a Balatonalmádi Rendőrkapitányság csalás vétség, míg a Keszthelyi Rendőrkapitányság sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözi. A balmazújvárosi rendőrök P. Zsoltot őrizetbe vették, majd a Debreceni Rendőrkapitányság fogdájára vitték.