Szeméremsértés

Rendőrség

A vádlott és védője által enyhítés végett bejelentett fellebbezése folytán másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a 2020. december 8-án meghozott végzésével a Pécsi Járásbíróság 2020. május 5. napján kelt ítéletét – amellyel Gy. I. vádlott férfit, mint különös visszaesőt, 2 rendbeli szeméremsértés vétsége miatt halmazati büntetésül 1 év 2 hónap börtönre és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte, közel félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte, és amely ítéletében a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta – helybenhagyta.

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi 2018. év végén otthonában saját számítógépéről több, valótlan Facebook-profilt hozott létre annak érdekében, hogy azokat később szeméremsértéshez használja fel. A vádlott az általa létrehozott valótlan tartalmú Facebook-profilokkal előbb ismerősöket gyűjtött a világhálón, majd olyan lányok Facebook-profilját kereste fel, akikkel valamilyen közös ismerősön keresztül kapcsolatba tudott lépni. Miután az általa kiszemelt két kiskorú sértettel a Facebookon megismerkedett, mobiltelefonon videóhívásokat kezdeményezett a sértettek irányába. Az élő videóhívás kiskorú sértettek általi fogadásakor a vádlott a telefon kamerája előtt ülve önkielégítést végzett, merev állapotú nemi szervét a kiskorú sértetteknek mutogatta. A vádlott arca a videóhívás során nem látszott.

A vádlott szándéka nemi szervének más előtt történő mutogatásával és a más előtt végzett önkielégítéssel saját nemi vágyának felkeltésére és kielégítésére irányult.

Az ítélet jogerős.