Befejeződtek a helyi választások Nagy-Britanniában, eredmények a hétvégén várhatók

Befejeződtek csütörtök éjjel a helyi önkormányzati és parlamenti választások Nagy-Britanniában. Az eredmények zömére azonban nagy valószínűséggel a hétvégéig várni kell, egyrészt a koronavírus-járvány megfékezését célzó elővigyázatossági intézkedések miatt, de azért is, mert ezúttal szokatlanul sokféle és nagyszámú választás szavazócéduláit kell összeszámolni, és a számlálás sok helyen csak pénteken vagy szombaton kezdődik.

A fertőzöttek száma 152,5 millió, a halálos áldozatoké 3,2 millió a világon

A világon 152 502 340 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 199 106, a gyógyultaké pedig 89 616 960 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli összesítése szerint.

Miért beszélünk még mindig a 93. Oscarról?

Minden idők legsokszínűbb Oscarján Anthony Hopkins nyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, az ázsiai Chloé Zhao lett a legjobb rendező és a filmje a Nomadland másik két kategóriában is győzelmet aratott. A makeup és hairstyling díjnál történelmi diadal született azzal, hogy két női, fekete designer – Mia Neil és Jamika Wilson (valamint Sergio Lopez-Rivera) […]

Amerikában már nem kell maszkot viselnie azoknak, akik az összes oltást megkapták

Keddtől azok az emberek, akik a védettséghez szükséges összes koronavírus elleni oltást megkapták, maszk viselése nélkül is tartózkodhatnak kültéren, de legfeljebb kisebb csoportokban – jelentette be keddi sajtótájékoztatóján Rochelle Walensky, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója.

A kormány vakcinás táblázata és az orosz táblázat is a Szputnyik V vakcinát dicséri

Magyarország kormány vasárnap publikált egy, a vakcinák hatékonyságával foglalkozó táblázatot. A közzététel előtt két nappal, április 23-án az orosz Szputnyik V vakcinát forgalmazó Russian Direct Investment Fund a Twitteren egy hasonló szerkezetű és tartalmú táblázatot posztolt – ezt Rácz András Oroszország-szakértő vette észre, aki a Facebookon be is mutatta mindkettőt. – olvasható a HVG.hu oldalán